Recept Fideuà (nudlová paella)

Recept Fideuà (nudlová paella) pro 4 osoby

  • 1,5 litru rybího vývaru
  • 400 g speciálních nudlí pro fideuà (v našich končinách lze použít kvalitní makaróny, které nalámeme)
  • ½ kg mořský ďas, sépie a slávky
  • 1 rajče
  • 100 g olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce sladké papriky
  • Nakrájená petržel, sůl a šafrán

Zpracování:

Na paella pánvi rozehřejte olej, až je horký opečte nakrájení sépie do zlatova, přidejte nakrájený česnek, papriku, petržel, šafrán a rajčata. Dobře promíchejte a přidejte rybí vývar. Po bodu varu přidejte nudle, rybu a slávky, nechte vařit po dobu 10 – 12 minut. Následně snižte výkon hořáku a duste po dobu asi 10 minut, dokud se nevyvaří vývar. Můžeme ozdobit krevetami nebo humrem a měsíčky citrónu.

Fideuà-01