Pánev gastro profesional 23 litrů | 60 x 10 cm IK14755 Litina bez povrchové úpravy = životnost navždy

Kód: IK14755
3 286 Kč / ks 2 716 Kč bez DPH
Skladem u nás
Můžeme doručit do:
12.12.2022
Možnosti doručení

Litinová pánev vhodná pro vaření, grilování, pečení. Díky skvělým tepelným vlastnostem je vhodná zejména pro udržení teploty pokrmu na street food. Doporučujeme kombinovat s paella hořákem, plynovou stoličkou nebo elektro ohřevem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Litinová pánev vhodná pro vaření, grilování, pečení. Díky skvělým tepelným vlastnostem je vhodná zejména pro udržení teploty pokrmu na street food. Doporučujeme kombinovat s paella hořákem, plynovou stoličkou nebo elektro ohřevem.

Bez povrchové úpravy | Obsah 23 litrů | vnější Ø 61 cm (s madly 69 cm) | vnitřní Ø 59 cm | vnější výška 10 cm | vnitřní výška 8,5 cm | hmotnost cca 20 kg

Povrch přírodní litiny je přirozeně hrubý a pórovitý. Litina se odlévá do pískových forem, takže podle toho vypadá. Litinové nádobí je potřeba udržovat stále trochu mastné a mastnotu na něm takzvaně vypéct, aby se zuhelnatělá vrstvička spojila s železným povrchem. Tím se stává litina hladší a získává nepřilnavé vlastnosti.

Je litinové nádobí nepřilnavé? Je i není. Litina nikdy nebude stejně nepřilnavá, jako z brusu nová teflonová pánev. Taky ale nikdy nebude připalovat stejně ochotně, jako nerezová pánev s nedostatečnou vrstvou tuku. Přírodní litina si po čase vytvoří vlastní nepřilnavý povrch, ale i tak vyžaduje tuk, zejména pod maso.

Proces zapékání přírodní litiny a pečlivá péče o její povrch je pak přesně tím, co si v moderní době užívá největší množství vášnivých kuchařů, foodies a hledačů zážitků v gastronomii. Nejlepší litinová pánvička je vždycky ta po babičce, léty vyladěná k dokonalosti.

Bez ochranného olejového povrchu litina a železo reziví, to je přirozená věc. Odstraňte rez např. drátěnkou, opláchněte, osušte a potřete trochou rostlinného oleje. Pokud problém přetrvává, budete muset pečlivěji odstranit rez a litinové nádobí zrenovovat.

Jak renovovat litinové nádobí?

  • Umyjte nádobí teplou mýdlovou vodou a tvrdým kartáčkem
  • Nyní je v pořádku používat saponát, protože se chystáte znovu obnovit nepřilnavou vrstvu
  • Opláchněte vodou a nechte řádně oschnout
  • Aplikujte velmi tenkou vrstvu oleje uvnitř i na povrchu nádoby. Příliš mnoho oleje způsobí lepkavý povrch
  • Do spodku trouby dejte hliníkovou fólii, aby se zachytit případné kapka oleje
  • Nastavte teplotu trouby na 175 – 200°C
  • Nádobí umístěte do trouby dnem vzhůru, aby se v něm nehromadil olej
  • “Pečeme” nádobí po dobu nejméně jedné hodiny
  • Po hodině troubu vypněte a nechte nádobí v troubě vychladnout
  • Pokud by se potraviny stále lepily na povrch nebo pokud si všimnete matného nebo šedého povrchu, opakujte postup renovace
  • Skladujte své litinové nádobí odkryté a na suchém místě

Doplňkové parametry

Kategorie: Pánve GRIL
Záruka: 2 roky
? Vhodná na indukci: NE
? Výrobce: PH - Konyha

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: